lauantai 22. joulukuuta 2012

Jäätöitä


Lumi on kaunista, mutta kauniimpaa on jää. Tänään oli juuri sopiva päivä tehdä erilaisia jäätöitä. Laitettiin kuusi jäälyhtyä jäätymään kymmenen litran ämpäreihin. Pakkasta oli 15 astetta, joten alle kymmenessä tunnissa lyhdyt olisivat valmiit. Hulaus lämmintä vettä ja lyhty tupsahtaa ulos ämpäristä kirkkaana ja kauniina. Jäädytin vielä kakkuvuokaan kaksi sydämenmuotoista lyhtyä. Laitan ne joko isojen lyhtyjen koristeiksi tai sitten ulkoterassille ilahduttamaan jouluvieraita. Tuikku on juuri sopiva tämän sydämen sisään. Ulkoa olikin sitten mukava siirtyä lämpiminpiin joulunvalmistelutöihin.

 
Seitsemän tuntia ei vielä riittänyt lyhdyn jäätymiseen. Eipä hätää, tällä pakkasella vaan uusi lyhty tulemaan. Käänsin muut ämpärit ylösalaisin, niin jäätyminen on tasaisempaa.
 Porasin reiän sydän renkaaseen ja valutin liiat vedet pois, ettei se lyhty halkeaisi.

 
Huomenna Tauno saa kypärän tilalle tonttulakin ja uuden, ehomman nenän.


Piparit odottavat silkkipaperin sisällä noutajaansa.

 
Tonttu oli lähettänyt minulle joulupaketin, josta paljastui muunmuassa sinappijauhoa ohjeineen. Nyt on mistä valita kinkun kanssa...


Joulupuuhailu on hauskaa, kunhan ei väsytä itseään liikaa. Muistetaan kaiken tämän kiireen ja tohinan keskellä välillä vaan rauhoittua nauttimaan kaikesta kauniista ja mikä tuottaa itselle iloa. Silloin joulun taika pääsee vaikuttamaan mielen joka sopukkaan saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti