sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kolmas Adventti


Tunnelmallista kolmatta Adventtisunnuntaita!
Ulkona on sysipimeää, vain jouluvalot antavat pikkuisen kultaista loistettaan. Lunta sataa hiljalleen, ilman raivoavaa tuulta olisi lähes idyllistä. Lunta on kinostunut paikoitellen puolen metrin verran, pelloilta tuuli pääsee tanssittamaan lunta ilman esteitä.
Mutta sisällä on lämmintä, puuhellassa ritisee tuli ja adventtikynttilät on sytytetty.
Eilen oli Porvoon Wanhankaupungin joulunavajaiset.Pikkuruiset, käsitöitä pursuilevat markkinakojut olivat vallanneet alueen ja puodit olivat tulvillaan joulutunnelman vallanneita ihmisiä. Mutta myyjien asenteissa näkyi kiire ja tungos. Ärtyneitä ilmeitä, lähes ilkeitä kommentteja asiakkaille, jotka olivat pysähtyneet liian ahtaisiin paikkoihin ihailemaan jouluisia tuotteita. Lattiat olivat paikoin tosi liukkaita ja yksi hurja kaatuminen jyrkissä portaissakin sattui kohdalle.
Tungoksissa ja joulunhälinässäkin yritetäänhän muistaa joulumieli!
Mutta Porvoon kaupunki teki jouluisan eleen unohtamalla maksulliset pysäköintipaikat, kaikki parkkipaikat oli vapaassa käytössä, KIITOS!
Kaupunki oli koristeltu tunnelmallisesti. Pikkuisia joulukuusia valoineen, valonauhoja kaikkialla, kynttilöitä ja lumen tuoma kauneus.
Helmi-kahvila oli jäädyttänyt taidokkaan oksakoristelun, harmi etten ottanut kameraa mukaan.
Tänään rauhoitutaan ihan vaan olemaan, joulutunnelmaan virittäytymään.
Rauhallista Adventtia teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti